Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Schilderworkshop buiten
 Kleiduiven schieten
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Workshop Superfood

In deze workshop Superfood ga je kennismaken met verschillende soorten hollandse superfoods die in je eigen woonomgeving te vinden zijn. Je kunt hierbij denken aan brandnetel, zevenblad, paardenbloem, weegbree, klaver, zuring. Je leert deze planten te herkennen, leert hoe je ze moet plukken en kunt verwerken tot heerlijke, supergezonde gerechten. Uiteraard ga je proeven en krijg je lekkere recepten mee naar huis.

Proef de natuur

Vanuit een locatie naar keuze wordt je meegenomen de natuur in. Tijdens een inspirerende wandeling maak je kennis met de bloemen en planten om je heen. Je leert minimaal 10 soorten eetbare planten te onderscheiden en herkennen Dit zijn gewone huis-tuin-en keukenplanten die ook in je eigen thuisomgeving terug te vinden zijn. Je krijgt informatie over de risico’s, voordelen en kracht van het nederlandse superfood. Met zorg worden bladeren, bloemen, zaden en wortels geplukt van wilde planten direct uit de natuur. Je ruikt, voelt, proeft en beleeft de natuur op een geheel nieuwe, verrassende wijze.

Culinair feestje

Bij terugkeer op de locatie wordt ter plekke van de geplukte ingrediënten een heerlijke pesto gemaakt. Afhankelijk van de groepsgrootte en de oogst zullen er verschillende varianten gemaakt worden. De geplukte bloemen worden door de deelnemers verwerkt in een zalige bloemetjesboter. Ter afsluiting van de workshop worden de pesto en bloemenboter geserveerd met stokbrood en/of toastjes.

Eet je sterk en gezond

Wanneer je deze workshop voorafgaand aan een lunch of diner organiseert, worden er meerdere ingrediënten geplukt. Deze worden, inclusief uitleg, overhandigd aan de kok op de locatie, die het zal gebruiken in de te serveren lunch of diner. Je geniet vervolgens van een maaltijd boordevol kracht, voedingsstoffen en heilzame eigenschappen. Desgewenst kan het programma uitgebreid worden met vuur maken en het zelf bereiden van een superfood-lunch of superfood-diner. Wil je de workshop een extra bijzonder tintje meegeven, dan kunnen we een kleine proeverij organiseren van "spannend" superfood zoals sprinkhanen en meelwormen...

Een workshop vol superfoods voor lichaam en geest!

De workshop superfood duurt ca. 1½ uur en kan naar wens verkort of uitgebreid worden. Deze workshop is uitstekend te combineren met een workshop Outdoor Cooking of met ons Buiten-kook catering.

Vanaf 20,00 p.p.