Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Schilderworkshop buiten
 Kleiduiven schieten
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Spiegelen met honden, een speelse leerervaring

Waarom spiegelen met honden? Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze ontzettend geschikt om mee te werken bij teambuilding en coaching. Hun speelse gedrag zorgt ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn, waardoor deuren geopend worden naar een onvergetelijke en authentieke leerervaring. Deelnemers worden op respectvolle wijze gespiegeld in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen. Het werken met honden raakt mensen op een niveau dat dieper gaat dan het mentale en verder gaat dan het aanleren van vaardigheden.

Van lieve schoothondjes tot stoere herders

We komen hiervoor met een roedel honden en de coaches naar de locatie toe. Onze roedel is zeer gevarieerd, van schattige kleine schoothondjes tot stoere herders. Er is zelfs een pitbull bij, over vooroordelen gesproken… Iedereen kiest zelf de hond uit waarmee ze graag willen werken. Ook mensen met een hondenallergie kunnen meedoen, er zijn twee anti-allergische honden.

Leiderschapsstijlen, samenwerken, communiceren en motiveren

Het programma start met het voorstellen van de honden en de coaches, waarna de deelnemers een eerste hond kiezen om mee te werken. Al direct tijdens het eerste baas-hond spel worden karaktereigenschappen zichtbaar en zullen zich situaties voordoen die terug te koppelen zijn naar de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers. Vervolgens krijgen de deelnemers de opdracht om samen een parcours op te bouwen welke met de honden gelopen zal worden. Doordat in kleine groepjes gewerkt wordt, heeft iedereen ruim de tijd om met de honden te werken en verschillende honden “uit te proberen”. Hierna volgt een nabespreking waarbij er aandacht is voor aspecten als leiderschapsstijlen, resultaat boeken, communiceren, samenwerken en motiveren.

Speciaal opgeleide honden en coaches

Tijdens de oefeningen ervaren de deelnemers de invloed van hun gedrag op de hond. De coaches maken hierbij de vertaalslag naar situaties die dagelijks op de werkvloer kunnen plaatsvinden. Dit gebeurt op een respectvolle en opbouwende manier, teneinde een positieve bijdrage te leveren aan het team en de individuele deelnemers. BuitenBusiness maakt gebruik van speciaal opgeleide honden om te dienen als spiegel van ons menselijk gedrag en communicatie. De coaches zijn professioneel opgeleid en gespecialiseerd om de vertaalslag te maken naar het bedrijfsleven.

Kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht

Na een gezamenlijk begin, wordt er gewerkt in kleine groepjes van ca. 6 tot 8 personen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor reflectie. Na afloop kan er desgewenst gezamenlijk geëvalueerd worden. Bij grotere groepen worden meerdere coaches ingezet. Alle coaches zijn op elkaar ingespeeld, werken regelmatig samen en werken uiteraard volgens hetzelfde programma.

Spiegelen met honden intakegesprek

Vooraf vindt een telefonisch intakegesprek plaats: de inhoud van het programma wordt aangepast aan jullie wensen en doelstellingen. Meer weten over het spiegelen met honden, kijk dan op www.coachenmethonden.com.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de workshop "Spiegelen met Honden" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Vanaf 69,50 p.p.