Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Outdoor teambuilding
 Kleiduiven schieten
 Muzikale wereldreis
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Spelen met energie
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 Paarden mennen
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Paardenmennen als teambuilding of bedrijfsuitje

Dit unieke evenement is een cadeau voor ieder team of bedrijf. Op een zelfgekozen locatie worden de deelnemers opgehaald door een tweespan paarden of meerdere aanspanningen onder leiding van topkoetsiers. Na een korte instructie en demonstratie krijgt iedereen zelf de teugels in handen. Wat er dan gebeurt is een ervaring om nooit te vergeten...

Wie heeft de teugels nou echt in handen?

Veel management-vocabulaire komt uit de hippische sport en dat is niet voor niets. Tijdens dit evenement zul je ervaren welke managers de teugels werkelijk in handen hebben, op welke wijze de kartrekkers motiveren en wie er nog steeds oogkleppen op heeft. Een echt paardenmiddel geeft een nieuwe, inspirerende kijk op managementteams. Ervaar hoe de krachten van paarden zich om zullen zetten naar de krachten tussen mensen. Er zal veel gelachen worden en je leert elkaar en jezelf op een heel andere wijze goed kennen. De ervaring leert dat hier nog lang over nagepraat zal worden!

Cross Country

Het programma "Paarden Mennen" start met een Cross Country: een avontuurlijke rit door bossen en natuurgebieden rondom de locatie van jullie keuze. Zo mogelijk gaat de tocht grotendeels over onverharde wegen. Kuilen, plassen en modderpaden vormen een spannende uitdaging en illustreren het ongedwongen karakter van de rit. De deelnemers, die in verschillende teams zijn verdeeld, krijgen zelf de teugels in handen van een tweespan volbloed wedstrijdpaarden. Onder begeleiding van de topkoetsier worden de beginselen van het paardenmennen bijgebracht.

Wedstrijdparcours

Na een korte pauze is het tijd voor het hoogtepunt: de wedstrijd. Er is een wedstrijdparcours opgebouwd, welke eerst te voet verkend wordt. Hierbij zal de wedstrijdleider nogmaals de belangrijkste vaardigheden uitleggen. Dan is het grote moment aangebroken: de wedstrijd kan beginnen. Iedereen krijgt zelf de leidsels in handen en zal zo snel mogelijk zijn of haar span paarden door het parcours moeten mennen. Wie van de teams behaalt die felbegeerde eerste plaats? Onze wedstrijdleider zorgt ervoor dat het parcours intact blijft, noteert de strafpunten en zorgt voor een correcte tijdswaarneming.

Paarden en koetsiers van wereldklasse

Er wordt uitsluitend gewerkt met koetsiers uit de nationale en internationale top tweespan of vierspan mennen. Er zijn zelfs wereldkampioenen bij. Zowel de paarden als de materialen zijn van hoge klasse. De paarden worden dagelijks getraind om dit topniveau te bereiken en jullie veiligheid te waarborgen.

Mennen voor managers

Bovenstaand programma kan uitstekend ingezet worden als trainingsinstrument bij leiderschapstrainingen, teambuilding- of communicatietrainingen. De processen welke binnen een team of afdeling spelen kunnen aan de hand van het programma in beweging komen. Indien gewenst kunnen wij zorgdragen voor een ervaren managementcoach om deze processen in goede banen te leiden. Deze managementcoach is gespecialiseerd om de met de paarden opgedane inzichten te vertalen naar de praktijk van alledag.