Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Outdoor teambuilding
 Kleiduiven schieten
 Muzikale wereldreis
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Spelen met energie
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 Paarden mennen
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Anders dan anders outdoor teambuilding activiteiten

Door beweging mensen stil te zetten en naar zichzelf te laten kijken is onze uitdaging. Bijzondere teamactiviteiten worden als middel ingezet om ervaringsgericht te leren, waarbij reflectiemomenten gebruikt worden om de deelnemers inzicht te geven in hun eigen rol in het interactieproces met anderen. Van tevoren geef je aan of je een brug of katapult wilt bouwen. Deze speciaal ontwikkelde teamwork-activiteiten zijn een dynamisch en krachtig middel om een stuk bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren.

Katapult bouwen

De groep wordt verdeeld in twee teams: beide teams gaan aan de hand van een voorbeeld een enorme, robuuste katapult bouwen. Na een korte instructie gaan de deelnemers aan de slag met stevige palen en touwen. De instructeur zal hier en daar wat tips geven en bijsturen, maar het doel is om zelf te bedenken hoe een solide constructie kan worden gemaakt. Communicatie en samenwerking is hierbij erg belangrijk; alleen door goed met je team te overleggen kan de katapult gebouwd worden. Het competitie-element maakt deze activiteit extra spannend: welk team heeft de katapult als eerste af en kan het andere team gaan bestoken met waterbommen?

Brug bouwen

In plaats van een Katapult is het ook mogelijk te kiezen voor het bouwen van een brug. In dit programma werk je ook in 2 teams, het verschil is echter dat je samen aan één brug bouwt. Met stevige palen en touwen bouwt ieder team de helft van een brug. Overleggen mag, maar let op: beide teams mogen alleen aan hun kant van het “water” blijven. Wat gebeurt er als twee teams een compleet ander idee hebben over het bouwen van de brug? En hoe wordt de brug zo gebouwd dat het mogelijk is om op een veilige manier de oversteek te maken, voor beide teams? Het lijkt makkelijker dan het is… Het doel is om alle deelnemers één voor één over de brug te laten lopen. Als dit lukt heb je samen met je team een prestatie geleverd om trots op te zijn!

Ervaringsgericht leren

Bovenstaande activiteiten dagen je uit om samen met je team spelenderwijs te leren. De thema’s samenwerken, communicatie, teamontwikkeling, leiderschap, besluitvorming en kennismaking zitten op een leuke, ontspannen manier verstopt in het programma. De activiteiten worden begeleid door professionele instructeurs die tijdens het programma de deelnemers van feedback voorzien. Veiligheid staat bij beide programma’s voorop: er wordt alleen met de katapult geschoten of over de brug heengelopen wanneer de constructies stevig genoeg zijn.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de activiteit "Outdoor Teambuilding" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Mogelijk Vanaf 25,00 p.p.