Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Schilderworkshop buiten
 Kleiduiven schieten
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Outdoor cooking

Deze inspirerende workshop "Outdoor Cooking" is een bijzondere teamervaring. Met ingrediënten uit de natuur, een kampvuur en verse, biologische ingrediënten maak je samen met je team een verrassende en gezonde maaltijd klaar. Op één van onze inspiratie-locaties of een locatie naar keuze ga je heerlijk in de buitenlucht aan de slag. Buiten koken zonder de gebruikelijke hulpmiddelen, maar met alle producten die de natuur ons biedt. Puur, vuur en natuur, een unieke ervaring!

Buiten koken met ingrediënten uit de natuur

Elementen die centraal staan tijdens deze workshop zijn goed eten, buiten-beleving, authenticiteit, passie en duurzaamheid. De culinaire invulling van het programma bestaat uit duurzame en biologische (streek)producten. Er kan worden gezocht naar eetbare producten uit de natuur en desgewenst kennisgemaakt worden met het echte superfood. Er wordt gezamenlijk een heerlijke, verse maaltijd bereid boven het houtvuur, met behulp van een hooikist, tajiine en/of rookoven. Uiteraard gebeurt dit alles onder deskundige begeleiding, maar altijd met de nodige ruimte voor de mens en de relatie binnen het team. Op deze wijze samen buiten koken is een teamversterkende ervaring, waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.

Open vuur, rookovens en hooikisten

Er wordt op authentieke wijze gekookt, met open vuur, hooikisten, ketels en rookovens. Koken met rook & vuur betekent onthaasten, een gevoel van vakantie. Je bent lekker buiten bezig, in de vrije natuur. De mooie omgeving van onze zorgvuldig geselecteerde buiten-locaties geeft een extra dimensie aan deze unieke workshop.

Genieten van verse, biologische streekproducten

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoensgebonden biologische producten welke verwerkt worden in verrassende recepten. De ingrediënten zijn supervers en komen zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Uiteraard krijg je een aantal lekkere recepten van ons mee naar huis. Deze workshop biedt een unieke ervaring die niet te vergelijken is met een gewone kookworkshop. Het buiten werken met open vuur en verse producten uit de natuur staat garant voor een unieke buiten-beleving. Alle zintuigen worden geprikkeld, het wordt een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Eetbare planten en superfoods

De workshop Outdoor-Cooking kan desgewenst aangevuld worden met een natuurwandeling waarbij gezocht wordt naar eetbare planten. Je leert minimaal 10 soorten eetbare planten te onderscheiden en herkennen en natuurlijk worden deze planten gebruikt bij de bereiding van de maaltijd. We kunnen ook een aanvullende workshop Superfood verzorgen. Je leert het oerhollandse superfood kennen, welke direct in je eigen thuis-omgeving te vinden is. Je krijgt hierbij informatie over de risico’s, voordelen en kracht van het nederlandse superfood. Met zorg worden bladeren, bloemen, zaden en wortels geplukt van wilde planten, je ruikt, voelt, proeft en beleeft de natuur. Voor de echte avonturiers staan er meelwormen en sprinkhanen klaar... Lees hier meer over deze aanvullende workshop Superfood.

Spannende vuurcompetitie

Outdoor cooking kan uitstekend gecombineerd worden met een spannende vuurcompetitie. De workshop start met het zoeken naar hout en brandbaar materiaal in de natuur. Vervolgens wordt er vuur gemaakt zonder de gebruikelijke hulpmiddelen. Wie lukt het om als eerste het vuur hoog op te stoken en deze spannende competitie te winnen? Lees hier meer over de workshop spelen met vuur.

Respect voor mens en milieu

De natuur is erg belangrijk en we willen hier verantwoord mee omgaan. Daarom wordt de keuze voor ingrediënten bewust gemaakt en wordt er niet voor niets geplukt. De ingrediënten die we meenemen zijn bij voorkeur biologisch en fairtrade. We proberen het gebruik van middelen zoveel mogelijk te beperken tot de belangrijkste middelen. Er zijn ruim voldoende ingrediënten voor een voedzame en gezonde maaltijd, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van lokale leveranciers en producten uit de directe omgeving. Koken met al het goede dat de natuur ons biedt en genieten van goed en gezond eten waarbij respect voor mens en natuur niet vergeten wordt.

Outdoor cooking als teambuildingactiviteit

Omdat er tijdens het samen koken automatisch een verbinding ontstaat tussen de deelnemers, is het programma zeer geschikt voor netwerkdagen en teamuitjes. Daarnaast is het outdoor koken ook in te zetten als onderdeel van een training gericht op leiderschap, samenwerking en communicatie.

Deze workshop is mogelijk vanaf 55,00 p.p.