Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Schilderworkshop buiten
 Kleiduiven schieten
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Middeleeuws Kasteel Arrangement

Het Middeleeuws Kasteel Arrangement is een uniek activiteiten programma waarin je de Middeleeuwen opnieuw gaat beleven. Samen met je team ga je geheel in Middeleeuwse stijl de strijd aan tegen de andere teams. Van tevoren wordt een keuze gemaakt uit diverse Middeleeuwse activiteiten waarbij lef, inzicht, samenwerking, moed en teamspirit centraal zullen staan. De activiteiten zijn verrassend, anders en heel erg leuk! Strijders en strijdsters van deze veldslag, heel veel succes toegewenst tijdens de Middeleeuwse dag!

Ontvangst door minstrelen

De dag begint geheel in stijl met een ontvangst door twee minstrelen uitgerust in Middeleeuwse kledij. Minstrelen waren in de middeleeuwen artiesten die zongen en muziek maakten en daarbij verhalen vertelden over actuele gebeurtenissen. Ook onze minstrelen zingen liederen, maken muziek en begeleiden de groep al zingend en dansend naar de plek waar het programma begint. Een uniek begin van een onvergetelijke dag!

Middeleeuwse activiteiten

De middeleeuwse dag of dagdeel kan geheel naar wens worden ingevuld. Wij bieden een aantal Middeleeuwse activiteiten aan, waaruit je zelf een keuze kunt maken. Bij grotere groepen wordt een wisselprogramma samengesteld, waardoor voor iedereen een unieke ervaring gewaarborgd wordt. De activiteiten waaruit je kunt kiezen:

Workshop Zwaardvechten

Onder leiding van een ridder en een jonkvrouw leer je het echte zwaardvechten. De authentieke zwaardvechtsport is een van oudsher Middeleeuwse krijgskunst. De diverse standen, slagen en technieken worden op ludieke wijze aan­geleerd, waarbij er veel interactie is. Vervolgens krijgen alle deelnemers een persoonlijke uitrusting, waaronder een eigen zwaard. Het duel kan beginnen!

Interactieve Roofvogelworkshop

De groep komt oog in oog te staan met een unieke collectie imposante roofvogels en maakt kennis met het werk van de middeleeuwse valkenier. Het karakter en de eigenschappen van de verschillende vogels worden op spectaculaire wijze gedemonstreerd. Deelnemers met voldoende lef mogen zelf met de roofvogels te vliegen en het valkerij-ambacht ervaren zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Workshop Middeleeuws Boogschieten

Wie heeft de beste concentratie, lichaamsbeheersing en precisie? Onder leiding van een heuse Robin Hood ga je aan de slag met bogen en pijlen. Er wordt geschoten met een authentieke handboog, waarbij op relatief korte afstand wordt geschoten, een bijzondere ervaring. Het competitie-element maakt deze workshop extra spannend!

Workshop Schermen

Een actieve workshop waarbij het accent ligt op de teamgeest. Onder begeleiding van ervaren professionals ga je aan de slag met floret, degen en sabel. Voor iedereen is er een passende uitrusting met maskers en vesten. Kruis de degens in dit spannende duel en verover je plek in de Grande Finale!

Workshop Tarot, Numerologie & Astrologie

Spiritualiteit was heel normaal in de middeleeuwen en ook in de huidige tijd gaan we steeds vaker op zoek naar een achterliggende boodschap, naar dingen die je misschien niet direct begrijpt, maar later toch belangrijk blijken te zijn in je leven. Ook op de werkvloer, binnen je team of afdeling blijkt dat gebeurtenissen vaak niet voor niets zijn. Onze workshop Tarot geeft een bijzondere kijk op de achterliggende betekenis. Leer je collega’s op een andere manier kennen en kijk eens met andere ogen naar je team of leidinggevende. Niet te zweverig, maar down to earth en verrassend leuk!

Heksenhoek

Heksen hadden in de middeleeuwen een andere betekenis dan vandaag de dag. Bij grotere evenementen kan een middeleeuwse heksenhoek ingericht worden met o.a. een tarotdeskundige, bloemenorakel, koffiedik lezen, tenen lezen etc.

Kinderhoek

Wanneer ook kinderen uitgenodigd worden, kan hiervoor een aparte kinderhoek ingericht worden met o.a. een middeleeuwse dansworkshop, middeleeuwse broodjes bakken boven het vuur, middeleeuwse knutselkraam, middeleeuws schminken etc.

Begeleiding door Middeleeuwse professionals

Het gehele activiteitenprogramma wordt begeleid door ervaren professionals, die zijn gekleed in Middeleeuwse kledij. De inhoud van het programma wordt in overleg samengesteld, afhankelijk van de tijdsduur en de grootte van de groep. Je kunt ervoor kiezen om alle activiteiten in het programma te verwerken, maar je kunt ook één of twee activiteiten kiezen bij wijze van vergaderbreak. We kunnen een compleet verzorgd dag aanbieden, inclusief een middeleeuwse lunch en middeleeuws diner ter afsluiting. Informeer naar de mogelijkheden, wij verrassen je graag!