Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
 Schilderworkshop buiten
 Kleiduiven schieten
 Didgeridoo
 Schapendrijven
 Outdoor cooking
 Teamwork
 Spiegelen met honden
 Workshop superfood
 Bootcamp
 (blind) boogschieten
 Schermen
 Middeleeuwse dag
 Djembe workshop
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Boogschieten, maar dan anders

Door beweging mensen stil te zetten en naar zichzelf te laten kijken is onze uitdaging. Buitensportactiviteiten worden als middel ingezet om ervaringsgericht te leren, waarbij reflectiemomenten gebruikt worden om de deelnemers inzicht te geven in hun eigen rol in het interactieproces met anderen. Onderstaande teambuildingactiviteit is een dynamisch en krachtig middel om een stuk bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren.

Blind boogschieten, een avontuur!

Boogschieten heb je vast weleens gedaan, maar blind boogschieten is uniek! Samen boogschieten waarbij de één geblinddoekt is en de ander begeleidt. Hoe geef je informatie aan iemand die wel weet dat er een doel is maar hem niet kan zien? Wat filter je aan informatie die je krijgt en hoe zet je dit om in een handeling? Welke begeleidingsstijl zet je in en hoe wordt dat ervaren door de ander? Samen op avontuur, geef je over!

De workshop

Na een welkomstwoord, het doornemen van de veiligheidsmaatregelen en een korte schietinstructie start het programma. Er wordt geschoten met een recurveboog, deze boog heeft de kenmerken van de vroegere jachtboog. Er wordt op relatief korte afstand geschoten, technisch maar zeker ook competitief! Je zult merken dat je snel progressie boekt en dat het schieten met de recurveboog erg bijzonder is. Het competitie-element maakt deze workshop extra spannend! Thema’s die aan deze activiteit kunnen worden gekoppeld zijn vertrouwen/veiligheid, samenwerken, communicatie, teamontwikkeling en kennismaking. Bij minder goed weer worden een aantal luifels geplaatst, zodat de schietplaatsen altijd droog zijn. Achter de opstelling met de blazoenen wordt een goedgekeurd veiligheidsnet opgehangen.

Ervaar de kracht van een kruisboog...

Wil je er helemaal een unieke en spannende ervaring van maken, kies dan voor een kruisboog! Kruisboogschieten is vrij nieuw in Nederland en verschilt wezenlijk van het schieten met een handboog. Oorspronkelijk was de kruisboog een jachtwapen, later werd ze ook gebruikt als oorlogswapen. Een kruisboog schiet bijvoorbeeld dwars door een schutting heen, terwijl pijlen uit een handboog hierop afkaatsen. Dit maakt de kruisboog een stuk gevaarlijker en vereist een workshop kruisboogschieten andere veiligheidsinstructies en begeleiding dan een workshop handboogschieten. Extra spannend dus!

Wat is het verschil tussen handboogschieten en kruisboogschieten

Een handboog is eigenlijk een combinatie van een speer en een katapult. Door de handboog te gebruiken kunnen de twee functies van kracht zetten en mikken los van elkaar worden uitgeoefend. Bij de kruisboog gebeurt het spannen niet door boog en koord uit elkaar te trekken, maar door het laadplaatje achteruit te trekken op een centrale as, de stam van de kruisboog. Dit gebeurt vaak mechanisch, waardoor de kracht die hierdoor ontwikkelt kan worden, veel sterker is dan bij een handboog. De enorme kracht en snelheid van de kruisbogen geeft deze workshop een extra dimensie. Je dient van tevoren aan te geven of je een workshop blind handboogschieten of kruisboogschieten wilt.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de workshop "Blind Boogschieten" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Vanaf 25,00 p.p.