Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Trouwen
 Trouwen in de Breek
 Trouwen in het schooltje van Dik Trom
 Herbevestiging huwelijk of relatie
 Trouwpartners
 Uniforme voorwaarden horeca
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Trouwen in het Schooltje van Dik Trom!

Wat dacht u van veel variatie in een prachtige omgeving zonder constant in de auto te zitten. Dit kan wanneer u de Breek en het Schooltje van Dik Trom combineert.

Het prachtig gerestaureerde schooltje van Dik Trom staat op loopafstand van de Breek en is sinds 2013 ook trouwlocatie.

Uw jawoord in het schooltje van meester Kieviet in een ouderwets schoolbankje en uw toast, diner, receptie of feest bij de Breek. Een prachtige combinatie!

C.Johan Kieviet schreef zijn eerste Dik Trom boek rond 1900 in de Openbare Lagere School in Etersheim, gemeente Zeevang."Uit het leven van Dik Trom" werd het beroemdste kinderboek van de vorige eeuw.

In de tijd van meester Kieviet had het schooltje slechts één leslokaal, waarin alle kinderen (van 6-12 jaar) bijeen zaten. Gelukkig zijn er enkele foto's bewaard gebleven, zodat de lambrisering, het schoolbord, de schoolbanken, wandplaten e.d. getrouw zijn terugbracht om de sfeer anno 1900 te beleven.

Wilt u ook even terug in de tijd en uw trouwceremonie houden in het klaslokaal van Dik Trom? Dit kan!

Er kunnen 50 personen in het schooltje. Alles kan voor u verzorgd worden. Ook kunt u er voor kiezen in de Breek te trouwen en in het schooltje te proosten of omgekeerd. Het is een mooie wandeling van het schooltje naar de Breek van ca 800 meter. Wat dacht u van een tussenstop bij het strandje aan de andere kant van de dijk met champagne en taart?!

Van harte welkom!