Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
 Educatie op het erf
 Schoolarrangementen
 Inhoud schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Schoolarrangementen

In het Schooltje van Dik Trom zijn arrangementen mogelijk voor schoolklassen. Een arrangement duurt één dagdeel en bestaat uit een les in het Schooltje van Dik Trom, oud-Hollandse kinderspelen tijdens de pauze bij molen De Breek en een activiteit naar keuze. Er zijn activiteiten op het gebied van Land en Water en Natuur. De meeste activiteiten worden verzorgd door Annemarie Dekker van Buitengewoon Natuuractiviteiten. De activiteit op de biologische boerderij De Klaverhoeve wordt verzorgd door boer Jan Vrolijk. Door deze activiteiten maken de kinderen ook kennis met de molen, het molenerf en de omgeving. Maatwerk Geef bij uw boeking duidelijk aan met welke leeftijdsgroep u wilt komen. Alle activiteiten worden namelijk afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die komen.

Natuurlijk zijn ook leerlingen uit het speciaal onderwijs of cliënten van bijvoorbeeld een zorginstellingen van harte welkom. Maak uw speciale wensen duidelijk en wij maken samen met u een passend arrangement. Informatie over nóg meer mogelijkheden voor natuuractiviteiten kunt u vinden in de folder op www.buitengewoonnatuuractiviteiten.nl Nevenactiviteiten Voor wie niet slechts een dagdeel, maar een hele dag in het Land van Dik Trom wil doorbrengen zijn er voldoende mogelijkheden voor nevenactiviteiten. Voor schoolreisjes met overnachting werken wij samen met Boerencamping Weidevogelzicht.

Kosten

De kosten van het arrangement bedragen € 300,- per groep. Inbegrepen zijn:

  • een les in het Schooltje van Dik Trom
  • oud-Hollandse kinderspelen tijdens de pauze bij molen De Breek
  • limonade voor de kinderen, koffie en thee voor leerkrachten en begeleiders
  • een activiteit naar keuze op het gebied van Land en Water of Natuur
  • gebruik van alle benodigde educatieve materialen

Kledingadvies

Etersheim ligt aan de kust van het Markermeer en het is er vaak net wat kouder en winderiger dan in het binnenland. Wij adviseren daarom om gschikte kleding te dragen die tegen een stootje kan. Voor de meeste keuzeactiviteiten zijn laarzen bovendien handig.

Voorwaarden

Bij reservering van een dagdeel in de reserveringsagenda krijgt u binnen 48 uur een reactie of het door u gekozen arrangement op het betreffende dagdeel geboekt kan worden. Is alles naar wens, dan wordt de boeking bevestigd per e-mail. Wijzigingen of annuleringen zijn alleen mogelijk tot 30 dagen voor de geboekte datum. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten van het arrangement in rekening te brengen. De activiteiten vinden altijd doorgang. Bij slecht weer wordt de keuzeactiviteit geheel of gedeeltelijk naar binnen verplaatst.

Informatie en boeken

Klik op book now voor de reserveringsagenda op de pagina van Dik Trom: - Schoolarrangementen Dik Trom