Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
  Foto's omgeving
  Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

OMGEVING

Gelegen langs de koggenroute en de zuiderzeedijk tussen Edam en Hoorn is de molen de lokatie voor natuurliefhebbers die van rust en ruimte houden. De molen staat midden in de polder, de laagste van Noord-Holland; het op een na diepste punt van Nederland.

Omdat de molen direct naast de Zuiderzeedijk gelegen is, is hier bij uitstek te zien hoe de hollanders met het water gevochten hebben tot zij zich letterlijk uit het moeras trokken.

Naast deze wetenswaardigheden zijn er in de omgeving diverse fiets- en wandelroutes waar u met vernieuwd inzicht het landschap kunt verkennen. U kunt bij ons terecht voor uitgebreide informatie.

Onder het kopje wandelen en fietsen treft u diverse wandel en fietsroutes aan!

-Zondag 14 februari opening wandelnetwerk!

“Noord-Hollanders, wandelaars en buitenlui: opgelet, want dit wil je niet missen! De provincie is een wandelnetwerk rijker en dat gaan we vieren. Loop mee met de wandeling Pontjesroute Zeevang, een rondwandeling van 19 km met maar liefst drie zelfbedieningspontjes midden in het boerenland. Ook gaat de route over de unieke dijken van de Markermeer, De Beemster en de Beetskoogpolder, met een prachtig uitzicht over de lager gelegen polders. Op deze route zijn honden verboden. Mocht het boerenland door langdurige regenval in februari te drassig zijn, dan wordt de route aangepast.

Om 9.30 start bij Bezoekerscentrum de Breek

Zorg voor stevige en waterdichte wandelschoenen, dan zorgen wij voor leuke extra's. Wandel je ook mee? Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Geef je daarom snel op via www.wandelnetwerknoordholland.nl/wandelvrienden

(Wil je een andere wandeling lopen? Maar liefst acht themaroutes hebben we uitgekozen door zeventien gemeenten die zijn aangesloten op het netwerk. En het leuke is: bijna alle wethouders van deze gemeenten wandelen ook mee!)