Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Eet en Film-Lezing, theater of Muziek avonden

20 september Benefiet editie Summerbreek! tussen 18.00 en 02.00 met diverse bandjes, lekker eten, cabaret, dj, pilsjes en vuur! Meer info volgt!

Vanaf 17.30 serveren wij een lekkere daghap en heerlijke snacks. Welkom!

29 september live muziek met de band Honky Tonk Men

We sluiten een mooie seizoen mooi af met deze geweldig band! Daarbij staat natuurlijk de biertap open voor een lekker biertje en serveren wij naast onze kaart ook een lekkere daghap!

Honky Tonk Men komt uit de omgeving tussen Hoorn en Amsterdam. Vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Welke muziek? Honky Tonk! Wat is Honky Tonk? De muziek die in de VS in de honky tonks (cafe’s) werd en nog steeds wordt gespeeld. Puttend uit de rijke historie van country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonk’s (cafe’s) hun muziek van o.a Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

Bezetting, Stefan Witteman – zang, gitaar Bert Boot – gitaar, zang Nico Druijf – contrabas, zang Ritchie Mensingh – drums Roland v. Beveren – pedalsteel gitaar

11 en 25 oktober eet- en filmavond Billy Elliot

Om 19.00 gaan wij aan tafel voor een lekkere maaltijd a 9,50 Om 20.15 start de film a 5,00 Inschrijven via info@debreek.com

Het leven van een mijnwerkerszoon in het noorden van Engeland verandert voorgoed wanneer hij op weg naar zijn boksles in een balletklas terecht komt.

Hij neemt deel aan de les, maar houdt het geheim voor zijn vader en bazige broer. Balletlerares Mevrouw Wilkinson (Julie Walters) ziet meteen dat de 11 jarige Billy (Jamie Bell) veel talent heeft. Ze moedigt hem aan om auditie te doen bij de Royal Ballet School in Londen. Billy wil niets liever dan dansen maar zijn familie denkt daar heel anders over.

Jamie Bell, Julie Walters en Gary Lewis leveren stuk voor stuk een uitstekende prestatie in dit hartverwarmende en inspirerende verhaal, dat de meest bejubelde film van het jaar werd.

13 oktober Live muziek met de muzikanten uit Beets, de band “de Hobo String Band” en heerlijk diner!

14.30 voorwarmen met liedjes uit het country hart, vertolkt door drie Beetsers :Dirk Rekelhof gitaar, Jan Erik Hoeve steel guitar en Saskia Droog zang.

16.00 Hobo string Band

18.00 Na de muziek is er mogelijkheid om te blijven dineren bij de houtkachel ( drie gangen menu, reserven via www.debreek.com) a 20E pp.

Voor wie het nog niet wist: De Hobo String Band, een van de leidende countrybands in Nederland in de jaren 60/70, speelt weer! Het oer-geluid van de band was al sinds 2017 weer te horen via de Little Hobo’s: Toegankelijk, los, hedendaags, dynamisch en gewoon supergezellig. Maar nu is ook de naam weer terug waar hij hoort: bij zijn oprichters! De Hobo String Band beleefde een stormachtige periode van zo’n 10 jaar, waarin zowel radio als tv-optredens, grote festivals, Paradiso en het Amsterdamse Concertgebouw werden bespeeld. Er werden een aantal platen gemaakt waarvan de LP ‘Dedicated to Fidel’ de meest bekende is, al was het alleen al door de karakteristieke kop van de Deense Dog Fidel op de voorzijde van de hoes. De hond lag overigens altijd bij optredens pontificaal voor op het toneel op een matras.

De band bestaat uit: Dick Kuin – zang, gitaar, banjo, Leen Mulder – fiddle, mandoline en zang Piet van Leeuwen – bas, zang, Jan Erik Hoeve – zang, pedal steelgitaar en banjo Tristan Hupe – drums

Leen en Dick zijn de grondleggers van de Hobo String Band. Piet van Leeuwen heeft in verschillende bands, waaronder de begeleidingsband van Circus Custers, een kist vol ervaring opgedaan. Jan Erik Hoeve is gepokt en gemazeld geraakt via onder andere Ad Vanderveen’s Personnel. Tristan is conservatorium afgestudeerd pianist, maar hier een duivels goede drummer.

Een bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld.

Voor dat de Hobo String Band zijn klanken laat horen warmen de talenten uit de Beets je nog even op met wat liedjes uit het country hart. Dirk Rekelhof gitaar, Jan Erik Hoeve steel guitar en Saskia Droog zang.

8 en 22 november Eet- en Filmavond: "Rien a Declarer"

Om 19.00 gaan wij aan tafel voor een lekkere maaltijd a 9,50 Om 20.15 start de film a 5,00 Inschrijven via info@debreek.com

Deze nieuwe komedie van én met Dany Boon, gaat over twee douanebeambten die te horen krijgen dat hun douanepost op de grens tussen Courquain (Frankrijk) en Koorkin (België) zal verdwijnen. De Belg Ruben Vandevoorde, overijverig douanier én zelfverklaard francofoob, krijgt tot zijn afgrijzen te horen dat hij samen met de Franse Mathias Ducatel moet gaan samenwerken. Ruben weet echter niet dat Mathias al een jaar een geheime relatie heeft met zijn zus Louise, en haar ten huwelijk heeft gevraagd. Mathias zet zich volledig in voor de nieuwe douaneopdracht, om zo Ruben's goedkeuring te krijgen voor zijn liefde voor Louise. Maar is die liefde wel bestand tegen alle hilarische misverstanden die volgen…?