Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
 Film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Archeologisch mini museum
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

Het Hollandse landschap

Van 1 augustus tot 1 oktober exposeert beeldend kunstenaar Hilde Hoekstra met haar landschappen in olieverf in het bezoekerscentrum van molen “de Breek” in Etersheim.

In haar atelier, altijd omringd door het Hollandse landschap, voelde zij zich verplicht om die schoonheid in haar werk vast te leggen. Niet in de laatste plaats omdat zij vermoedt dat het snel zou kunnen veranderen. De dijken, de koeien, het riet en het water... bezoekers van de De Breek weten hoezeer je daarvan kunt genieten!

Hilde over haar werk:

“Ik laat me inspireren door natuur en landschappen, maar ook door muziek en songteksten, of foto’s van het alledaagse leven. En natuurlijk door grote kunstenaars als David Hockney, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Dieren spelen een grote rol in mijn werk. Het voelt alsof zij het verhaal vertellen dat al in mijn hoofd zat. Een verhaal zonder begin of einde, maar met een gevoel van urgentie – zoals een still uit een film. Ik schilder het liefst met olieverf, maar maak ook graag gebruik van druktechnieken en zal ook altijd blijven tekenen. Ik zoek in mijn werk naar het raakvlak tussen abstract en figuratief. Een keuze tussen die twee wil ik niet maken.”

Hilde Hoekstra

is dochter van Hidde Hoekstra, een gerenommeerd kunstkenner en auteur van enkele boeken over Rembrandt. Hilde is als kunstenaar opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna volgde zij een carrière als professioneel vormgever. In die tijd verruilde zij haar computer al regelmatig voor kwast en canvas. Sinds 2012 wijdt zij zich volledig aan de beeldende kunst. Zij bereikt inmiddels een groeiend aantal bewonderaars. Dat heeft geleid tot vele verkopen naar landen als de VS, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Frankrijk, Singapore en natuurlijk Nederland. Ook exposeert zij regelmatig door heel Nederland.

Benieuwd naar de expositie? Kom langs!

De Breek, Etersheimer Braakweg 5, 1474 MV Oosthuizen info@debreek.com Openingstijden : zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 tot 1 oktober ook op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com