Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
B&B de Breek
Activiteitenagenda
 Film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Archeologisch mini museum
Verhuur feestjes
Vergaderen
Uitvaart - Afscheid
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

Van 8 januari tot en met 30 maart 2022 wordt het grafisch werk van Theo Zijp geëxposeerd in het bezoekerscentrum van De Breek in Etersheim.

Dit werk bestaat uit een selectie van etsen, linodrukken en houtdrukken die hij sinds 1985 heeft gemaakt.

Eind jaren zeventig werd Theo geboeid door de zeer ambachtelijke techniek van het maken van etsen, als diepdruktechniek. Hij volgde daarvoor cursussen in creativiteitscentra in Den Helder en Hoorn. Etsen ziet Theo als noeste arbeid die je naast zwarte handen, ook meerdere afdrukken van je oorspronkelijke ontwerp oplevert. Een paar decennia later heeft Theo op 61-jarige leeftijd zijn oude liefde voor grafiek weer opgepakt. Dit keer richt hij zich meer op de hoogdruktechniek (linoleumdruk en houtdruk). Hierbij laat hij zich leiden door de foto’s die hij maakte tijdens zijn vele fietstochten in coronatijd van onder meer de natuur en het Noord-Hollands landschap.

Benieuwd naar de expositie? Kom langs!

De Breek Etersheimer Braakweg 5 1474 MV Oosthuizen info@debreek.com Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur mits de maatregelen dit toelaten

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com