Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

7 september t/m 1 november expositie Wendy Veerbeek

Wendy Veerbeek, Achterhoek 1966, woont in Hoorn. Wendy begeleidt kunstenaars met een GGZ-achtergrond als zzp’er en in atelier Kunstig Bekeken van de Baanbreker. En schildert samen met een dementerende kunstenares. Wendy is natuurliefhebber, dat is te zien in haar schilderijen. Met name de steeds terugkerende seizoenen geeft haar de creativiteit in haar werk. Wendy heeft een serie schilderijen gemaakt van: IJsselmeergezichten, Curaçao, Hoorn en Omstreken.

Recentelijk heeft ze een serie kleine schilderijen met passe-partout gemaakt van Hoorn en Omstreken.

Een verrassend beeld in de natuur vangt ze in fotografie. De foto’s werkt ze later uit met acrylverf, waterverf en watervermengbare olieverf. Wendy maakt schilderijen in verschillende formaten van 13x18 cm tot 120x80 cm.

Info: wendyveerbeek@gmail.com / 0229-852433 06-44277244

Website: www.wendyveerbeek.nl

Facebook/Instagram: Wendy Veerbeek Schilderijen

1 november t/m 1 januari expositie schilderijen Bep van den Berg

Bep van den Berg (1936, Amsterdam) heeft naast pianospelen nog een andere grote liefde, namelijk schilderen. Door een mooie ansichtkaart die ze meer dan dertig jaar geleden toegestuurd kreeg van een vriendin, met daarop afgebeeld boerderijen langs een water in De Goorn, is het allemaal begonnen.... Ze schilderde haar eerste schilderij. De liefde voor de impressionisten zie je in haar werk terug en het is altijd weer een wonder wat een prachtig beeld er ontstaat uit die vegen en hoeveelheid kleuren op papier.

De opening zal 8 november plaatsvinden tussen 15 uur en 16 uur. (Consumpties zijn voor eigen rekening)

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com