Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

“Diner op (N.A.P)”: Een dinertafel op zeeniveau! Dit was een project t/m 2014. Wellicht komt er weer een nieuwe versie

Tot en met oktober kan er naast molen De Breek op zeeniveau gedineerd worden op een hoogte van 3,60m. Er staan ook diverse andere NAP-tafels van o.a. Rotterdam en Amsterdam. Ervaar de diepte van het landschap en geniet van het mooie uitzicht.U kunt de tafel prive huren of gezellig naar onze zomerbarbecues komen!

‘Diner op NAP’ is een project van Mischa van Teeffelen. Mischa van Teeffelen is theatervormgever en specialist is het op theatrale wijze presenteren van eten en drinken.

Nederland ligt op tal van plaatsen onder zeeniveau. In het dagelijkse leven valt dit niet echt op en zou je het bijna vergeten. Toch is het mooi om eens stil te staan bij het unieke landschap dat we als volk hebben gecreëerd.

Het laagste punt van Noord Holland ligt in de gemeente Zeevang, in een weiland grenzend aan het Markermeer. Vlakbij molen De Breek is het daar maar liefst 6,64 meter onder NAP (het Normaal Amsterdams Peil, de internationale referentiehoogte voor hoogte meting). Maar omdat de dijk het water van het Markermeer aan het oog onttrekt, besef je niet dat je je zo diep onder het zeeniveau bevindt.

De één verdieping hoge stellage die Mischa van Teeffelen in dit oer Hollandse landschap plaatst, maakt die enorme diepte ervaarbaar. De verdieping is op een hoogte van 3.60 meter gehesen, precies het NAP-niveau van de plek naast de molen. Hierop kan een gezelschap van 12 personen aan een grote tafel aanschuiven. Tijdens het diner functioneert het landschap als decor dat zelf zijn verhaal vertelt. Door de hoogte van het bouwwerk besef je extra goed hoe ‘diep’ het landschap eigenlijk is. De bijzondere situatie waarin we op veel plaatsen in Nederland leven wordt zichtbaar.

De eettafel is “versierd” met een prachtig tafelkleed vol informatie over o.a. NAP en de peilschaal draagt zijn steentje bij aan uw verbeelding!

Wat dacht u van een barbecue op zeeniveau met mooi scharrelvlees, vis en heerlijke salades! Om maar een voorbeeld te noemen! U kunt al barbecuepakketten bestellen en de tafel reserveren! Uiteraard zijn er ook diverse andere diner- en lunch mogelijkheden!

Kosten voor huur van de tafel: € 50,00 excl. eten en drinken.

Kijkt u ook onder kopje: geschiedenis voor meer geschiedkundige informatie.

Voor meer informatie over ontwerper Mischa van Teeffelen: Website van Mischa

Informatie en reserveringen voor ‘Diner op NAP’ bij De Breek: 06-52417088 www.debreek.com Adres: Etersheimerbraakweg 5, 1474MV, Oosthuizen, NH