Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact
B&B de Breek

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 15 april tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

- 1 september tot en met 1 november expositie schilderijen van Jaap Oudes: "Folkloristisch surrealist".

Het werk van Jaap Oudes wordt beheerst door indrukken uit zijn jeugd die hij opdeed in het Noord-Hollandse Oudorp . In dit kleine dorp, omringd door groene weiden met grazende koeien, werd hij geboren en getogen. Hier ontwikkelde hij zijn voorliefde voor het boerenleven, wat resulteerde in taferelen vol folklore, vrolijke volksfeesten en kleurige klederdrachten. Als bewonderaar van Pieter Breugel de Oude (Boerenbreugel ), trad hij hiermee als vanzelfsprekend in diens voetsporen. Jaap Oudes leefde in roerige tijden. Eerst waren er de karige crisisjaren die werden gevolgd door de tweede wereldoorlog. Daarna kwamen de jaren van verzuiling en de turbulente zestiger jaren. Het leek allemaal aan Jaap voorbij te gaan. Hoewel hij niet blind was voor maatschappelijke ontwikkelingen liet hij zich niet meeslepen door politieke, sociale of filosofische standpunten. Jaap Oudes vond zijn vermaak in het observeren van de boerenbevolking. Zijn voorstellingen zijn gevuld met vrolijke karakters die eten, drinken, dansen en springen. Zijn weergave van dit grotendeels verdwenen dagelijks leven houdt ook ons nog steeds een spiegel voor. Jaap Oudes keek ook veel naar Marc Chagall, in wiens werk de kinderjaren op het Russische platteland vaak als thema terugkeren. Jaap leent daarbij van hem ook de “over-all- compositie”, waarmee hij in de hele voorstelling figuren en voorwerpen door de lucht laat tuimelen. Net als Chagall neemt Jaap Oudes de vrijheid om zijn figuren te vervormen en in onnatuurlijke kleuren af te beelden. Jaap observeert niet alleen, hij droomt ook. Als folkloristisch surrealist neemt hij ons mee naar zijn ideale wereld , waarbij hij zijn fantasie zoveel mogelijk de vrije loop laat .

- 1 november tot en met 1 januari: expositie van Kees Verdonk

In de maanden November en December is er werk te zien van Kees Verdonk, Van origine schilder. Nu kunt u foto’s van hem bekijken. Weliswaar bewerkt op de computer en afgedrukt op gewoon teken papier. Met de bedoeling om het niet direct op foto’s te laten lijken ,en ook niet direct op geschilderd of gedrukt ergens er tussenin. Een soort schilderen met de computer. De sfeer is waar het, het meest om draait . Mistig, desolaat. Het lijkt niet van hier. Maar is wel degelijk in deze omgeving gefotografeerd. Maar wel in een mistig, vroeg, voor of Najaar. Kees Verdonk 1959 Warder 0610151620

- 1 januari tot en met 28 februari: expositie Vrouwenkunsten Oosthuizen

Wilt u zelf Exposeren?

Bij de Breek hangt iedere twee maanden een nieuwe expositie. Wij streven ernaar het onderwerp te relateren aan het gebied. Iets op het gebied van cultuur, historie, natuur of educatie. Dit kan heel uitgebreid zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan weidevogels, de zuiderzee, het landschap om ons heen en verzin zo maar door. Bij onze gasten roept dit altijd veel herkenning op. De kunstenaars komen dan ook veelal uit het gebied, maar dit is natuurlijk geen vereiste! De techniek is net zo wisselend als de onderwerpen. Zo hingen er reeds aquarallen, etsen, foto's, pentekeningen, olieverf op doek, en biesters. Een leuke diversiteit, de ruimte lijkt steeds weer anders! Als u iemand weet die wellicht zou kunnen en willen exposeren of u speelt zelf met de gedachten dan kunt u contact met ons opnemen. Als wij denken dat het werk geschikt is voor het bezoekerscentrum zullen wij u vragen wat van uw werk te tonen. Wanneer het zowel u als de Breek interessant lijkt samen te werken kunnen wij verder praten over een datum, eventuele opening en dergelijke zaken! De breek vraagt 15% per verkocht werk.

Ruimte: Over de breedte maten: 1 x 4,30, 1 x 2,10, 1 x 1,65, 1 x 0,95, 1 x 0,75, 2 x 0,66, 1 x 0,58, 4 x 0,43. Hoogtemaat ca 1 meter. Vanaf 1,30 beginnen de stoelen. (vanaf het plafond gemeten) En dan is er nog 1 plek van 1,30 breed bij 0,60 hoog. Men kan gemm. zo'n 20 werken ophangen.

U kunt contact opnemen via info@debreek.com