Ga naar home van Bezoekerscentrum de Breek
Home
Activiteitenagenda
 film, lezing, muziek of theater
 Exposities
 Evenementen
 Kinderactiviteiten
 Wandelen en fietsen
 Molenmuseum
 Terras
 Diner op NAP
Verhuur feestjes
Trouwen
Vergaderen
Uitvaart
Menulijst
Kant-en klare arrangementen
Workshops
Educatie & schoolarrangementen
Geschiedenis
Links
Contact

Al onze exposities zijn te bekijken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 en van 1 mei tot 1 oktober van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.00

- 1 juli t/m 31 augustus Ets-expositie Annemarie Visser

Annemarie, afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in 2010, maakt veelal grafisch werk, droge naald en andere ets/druk technieken. Ze houdt van lijnenspel, organische vormen, fantasie landschappen en bomen. Maar ook haar liefde voor roest, vergankelijkheid, verval en steen en het mystieke kun je terugvinden in haar werk. Ze heeft een eigen manier van kijken die ook in haar foto’s terug te zien zijn, speels en authentiek. In de Breek zullen vooral haar boomwerkjes te zien zijn. De afdrukken maar ook de dragers vinden hun weg in een passende lijst. Het zijn kale bomen in zwart wit, sober en grillig. Sommige bomen hebben naderhand een verrassende bladerkroon van roestige vormen gekregen, geleid door het toeval. Dit is een langzaam proces, haar wens om alle bomen van een passend bladerdek te voorzien vraagt een hoop geduld. Ze werkt in haar atelier aan huis waar het ook mogelijk is om een workshop te volgen. Zowel individueel als in (klein) groepsverband, maar ook workshops op locatie zijn mogelijk. Annemarie is in veel werkvormen thuis, beeldhouwen, kleien, tekenen en diverse druktechnieken. Maar ook werken met leer en gevonden materiaal uit de natuur of van de straat geeft verrassende workshops. Leeftijd maakt niet uit, het enige wat nodig is is enthousiasme en een open blik.

Annemarie Visser annemarie@ietsjerood.nl 06-18156180 www.ietsjerood.nl

- 1 september t/m 31 oktober expositie Etsen van Henk Frijters

Gedurende zo’n 30 jaar maakt Henk etsen. Ooit begonnen en geïnspireerd door de prachtige etsen van Rembrandt.

De techniek : Etsen is een ambachtelijk proces wat vakmanschap vereist. De voorstellingen worden doormiddel van zuur en pen op de etsplaten aangebracht. Daarbij is het mogelijk om doormiddel van verschillende drukgangen, voorstellingen en kleuren te combi neren. Het afdrukken van de platen vindt plaats op ets pers en daarvoor gebruikt hij speciaal papier.

De ideeën: Beelden en herinneringen uit zijn jeugd en het landschap waarin hij leeft vormen een bron van inspiratie. Een van zijn etsen “Tram in de stad “verwijst naar een familie bezoek met het trammetje naar Volendam. Het vlakke landschap met zijn gelaagdheid is zeker ook een grote inspiratiebron. Een ding staat vast Etsen is voor Henk een uitdagend proces.

Henk Frijters Etsen Atelier Beets 124 1475JJ Beets Tel: 0299 401798 of 06-23908733 E-mail : he.frijters@ziggo.nl

- 1 november tot en met 31 december foto- expositie van Willie Doorn-Meijne

In de maanden juli en augustus exposeert Willie Doorn-Meijne met een twaalftal foto’s in bezoekerscentrum De Breek.

Zij is een vrouw die heel graag buiten in de natuur wandelt en fietst. Vogels hebben haar speciale belangstelling maar vlinders of andere dieren of planten kunnen haar ook bekoren. Bij alleen kijken is het niet gebleven, fotograferen is haar grote hobby.

Bij het fotograferen van bijvoorbeeld een grutto, ligt ze al gauw een uur plat op de grond, om deze zo mooi mogelijk vast te leggen. Ze houdt van fijne, zachte kleuren en rustige achtergronden.

www.wilnaarbuiten.nl